Platform voor de gemeente

Molenlanden


In 2019: Start dagbesteding in Bredero’s Hof
Heeft u behoefte aan contact met leeftijdsgenoten en lijkt het u gezellig om één of twee keer per week samen koffie te drinken, een gezamenlijke maaltijd te nuttigen en/of deel te nemen aan activiteiten? Wellicht is de dagbesteding in Bredero's Hof in Giessenburg dan iets voor u!

.

Veel mantelzorgers komen geleidelijk aan in een zorgsituatie terecht en beschouwen het als vanzelfsprekend, evenals hun omgeving. Zij vragen niet snel en gemakkelijk om hulp en aandacht. Het besef van mantelzorgers dat ze ook goed voor zichzelf moeten zorgen, ontstaat meestal pas wanneer ze al overbelast zijn.

Stichting Maison Patrick kan bevorderen dat de mantelzorger voor een periode even deze zorg wil overlaten aan anderen. Dit zorgt ervoor dat de mantelzorger op adem kan komen en even tijd voor zichzelf heeft. Degene voor wie ze zorgen wordt tijdelijk opgevangen op deze respijtzorglocatie te Bleskensgraaf. Voor de mantelzorger is een luisterend oor, informatie, advies of erkenning soms al voldoende om weer in balans te komen.

Dagbesteding in Bredero's Hof
Heeft u behoefte aan contact met leeftijdsgenoten en lijkt het u gezellig om één of twee keer per week samen koffie te drinken, een gezamenlijke maaltijd te nuttigen en/of deel te nemen aan activiteiten? Wellicht is de dagbesteding in Bredero's Hof in Giessenburg dan iets voor u!

De dagbesteding die in 2019 start in hartje Giessenburg is een nieuw initiatief, dát op het punt van beginnen staat. Vanaf 2 januari bent u van harte welkom in de centrale ontmoetingsruimte van het ouderencomplex aan de Van Brederodestraat. U bent de hele dag welkom (de dagbesteding is open van 10.00 tot 16.00 uur), maar alleen een kopje koffie drinken is natuurlijk ook mogelijk. Samen met leeftijdsgenoten kunt u de maaltijd gebruiken in het seniorenrestaurant en/of deelnemen aan diverse activiteiten. Het dagprogramma is op maat gemaakt. Elke individuele deelnemer krijgt de aandacht die hij of zij verdient; er wordt invulling gegeven aan een ieders persoonlijke wensen. Verantwoordelijk hiervoor zijn de medewerkers en vrijwilligers van De Lange Wei.

Domino geld
De woonzorgorganisatie, die al drie dagbestedingslocaties heeft en dus over veel ervaring beschikt, heeft de handen ineengeslagen met Kleurrijk Wonen, de eigenaar van Bredero's Hof, en de gemeente Giessenlanden. Laatstgenoemde deed voor de verwezenlijking van dit initiatief een beroep op haar eigen Domino-gelden. Hiermee krijgen goede ideeën uit de samenleving op het gebied van zorg en welzijn het financiële duwtje in de rug dat nodig is om de zaak in beweging te krijgen.

Voor iedereen
Casper van den Berg en Piet de Bruin, beiden lid van het Wmo-platform Molenlanden, knoopten op verzoek van menig inwoner van Giessenburg het gesprek aan met de drie partijen. De dagbesteding is open op woensdag en vrijdag en kan met en zonder indicatie worden bezocht. Bij het Wmo-loket van de gemeente ( 088-7515000) kan een indicatie worden aangevraagd. Vervolgens beoordeelt de gemeente of u hiervoor in aanmerking komt. Heeft u geen indicatie, dan kunt u gewoon deelnemen aan de dagbesteding, maar zal een vergoeding worden gevraagd. Wie zich wil aanmelden of meer informatie wenst kan naar De Lange Wei bellen of mailen. Contactpersoon is Betsy de Ruiter. Zij is bereikbaar via 0184-678000 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Extra vrijwilligers altijd welkom
In de dagbesteding zijn naast professionele medewerkers, die alles weten van zorg en welzijn en zeer gepassioneerd hun werk doen, enthousiaste en betrokken vrijwilligers actief met dezelfde toewijding. Extra vrijwillige krachten zijn altijd welkom! Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Neem contact op via 0184-678000 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Copyright © 2021. Stichting Platform Gehandicapten Zedje.