Platform voor de gemeente

Molenlanden

Onze adviezen strekken zich uit over een groot gebied.

Wij zijn samen met een bestuurlijke afvaardiging aanwezig geweest bij het eerste landelijk congres gelijk=gelijk. Hier is veel inspiratie opgedaan om dit VN verdrag ook in ons werkgebied handen en voeten te geven

Het gemeentebestuur heeft de plicht, mede in het kader van het VN verdrag, ook mensen met een beperking en hun directe omgeving actief te betrekken bij het gehandicaptenbeleid van de gemeente.

De stichting gehandicaptenplatform Zedje, behartigt al 25 jaar in om de belangen van onze gehandicapte medemens zo goed mogelijk te behartigen.


Punten die regelmatig aan de orde komen zijn onder andere:

  • Voorlichting over het omgaan met een beperking. Hiervoor wordt op alle scholen door middel van het GIPS-project op speelse wijze voorlichting gegeven.
  • Voorzieningen in het kader van de WMO, zoals huishoudelijke hulp, rolstoelen en aanpassingen in huis etc.
  • Toegankelijkheid van wegen, woningen, bedrijven, recreatievoorzieningen en gebouwen etc. wordt besproken in de Bouwcommissie Zedje. Wij geven gevraagd en ongevraagd advies.
  • Sport en recreatie mogelijk maken voor mensen met een handicap
  • Werk en Participatiewet.

Om bovenstaande te blijven doen in onze nieuwe gemeente hebben we meer vrijwilligers nodig.

Iedere hulp in welke vorm dan ook is erg welkom. Twijfel niet maar neem vrijblijvend contact met onze voorzitter op, hij vertelt u meer.

Goof van Rijswijk 

  • 0184-652234 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2021. Stichting Platform Gehandicapten Zedje.