Platform voor de gemeente

Molenlanden

Oproep en Contact

 

Voor alle mensen met een beperking en voor diegenen die zich betrokken voelen in de nieuwe gemeente Molenlanden:


Het gemeentebestuur heeft de plicht, mede in het kader van het VN verdrag, ook mensen met een beperking en hun directe omgeving actief te betrekken bij het gehandicaptenbeleid van de gemeente.


Zedje statutair gevestigd te Noordeloos, zet zich al 25 jaar in om de belangen van onze gehandicapte medemens zo goed mogelijk te behartigen. Hiertoe worden met de beleidsmedewerkers en bestuurders van de gemeente al sinds lange tijd in een vroeg stadium de beleidsregels en knelpunten besproken. En is er regelmatig overleg met de gemeentebestuurders.


Het bestuur van Zedje wil dat dit ook in de nieuwe gemeente Molenlanden blijft bestaan. Ook op regionaal en provinciaal niveau vertegenwoordigt Zedje de mensen met een beperking, denk hierbij onder andere aan het reizigersoverleg Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem (DMG)en de klankbord groep van de MolenHopper. Punten die steeds aan de orde komen zijn onder andere:
- Voorlichting over het omgaan met een beperking. Hiervoor wordt op alle scholen door middel van het GIPS-project op speelse wijze voorlichting gegeven.
- Voorzieningen in het kader van de WMO, zoals huishoudelijke hulp, rolstoelen en aanpassingen in huis etc.
- Toegankelijkheid van wegen, woningen, bedrijven, recreatievoorzieningen en gebouwen etc. wordt besproken in de Bouwcommissie Zedje. Wij geven gevraagd en ongevraagd advies.
- Sport en recreatie mogelijk maken voor mensen met een handicap
- Werk en Partcipatiewet.


Om bovenstaande te blijven doen in onze nieuwe gemeente hebben we meer vrijwilligers nodig.


Daarom deze oproep:


Bent u het ontbrekende puzzelstukje.. ?
Voelt u zich hierbij betrokken?
Kom ons helpen!
Iedere hulp in welke vorm dan ook is erg welkom. Twijfel niet maar neem vrijblijvend contact met onze voorzitter op, hij vertelt u meer.
Goof van Rijswijk: 0184-652234 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie over het VN-verdrag
Eric Grip: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

CONTACT

Hans Bots
van Wenastraat 18
3381 BL Giessenburg


email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2021. Stichting Platform Gehandicapten Zedje.